Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
4/3 su bardağı toz şeker
400 gr. labne peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 paket krema
3 yumurta ( 1 yumurtanın sadece sarısı)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı taze vişne suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için :
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığından biraz az nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Tabanın Yapılışı :Bisküvileri tereyağı ile birlikte robottan geçirdikten sonra cheesecake yapacağımız kelepçeli çemberimizin altına yağlı kağıt koyarak karışımı güzelce bastırarak taban yapın ve dondurucuda 20 dakika bekletiriz.
İç Dolgunun Yapılışı :Labne peyniri ve şekeri iyice karıştıralım ve sonra içerisine krema ile yoğurdu ekleyerek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Daha sonra kalan malzemelerimizi ekleyerek hepsi harmanlanınca 2 yumurtanın tamamı, 1 yumurtanın sarısını ekleyerek karıştırdıktan sonra en son taze vişne suyumuzu ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine dökelim.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim. (Not: dolgunun çatlamaması için fırının içine su dolu bir kap koyabilirsiniz).
Cheesecake fırından çıkınca soğumasını beklerken üzeri için sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba vişne suyu, nişasta ve şekeri koyalım ve pişirelim. Sosumuz ılındığında cheesecake üzerine dökerek servise hazır hale getirelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder