Kızımın doğum günü için yaptığım böğürtlenli pasta tarifim...
Malzemeler:Keki İçin:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
1 paket hazır pasta kreması
Yarım kilo böğürtlen
Üst Çikolata Sosu İçin:
200 gram krema
250 gram çikolata
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı çırpalım ve sonra şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Sonrasında süt ve kakaomuzu da ekleyip biraz daha çırpalım. En son un, vanilya ve kabartma tozunu da eledikten sonra ekleyerek çırpalım ve 180 derece ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
Kekimiz piştikten dinlenmesi için bırakalım (ben bir gün dinlendirdim ve muhteşem bir pandispanya elde ettim).
Kekimizi üç eşit parçaya bölelim ve hazır pasta kremamızın içine böğürtlenlerimizi de karıştıralım. Keklerimizin katlarına kremamızı sürelim.
Üstü için çikolata sosumuzu hazırlarken 200 gram kremayı ocakta ısıtmaya başlayalım. Kremamız ısınmaya başladığında ocağı kapatıp çikolatamızı içine atalım ve eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
En son olarak çikolata sosumuzu pastamızın üzerine dökelim ve üzerini böğürtlenlerimiz ile süsleyerek buzdolabında dinlendirelim.
A F İ Y E T O L S U N ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder