5 Kasım 2016 Cumartesi

Zencefilli Kurabiye Tarifi...


Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 yumurtanın sarısı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:
Oda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağımızı ve şekerimizi yoğurma kabımıza alıp yoğuralım. Sonra kalan malzemelerimizi de ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru yağlı kağıdın arasına koyarak merdane yardımı ile açalım. Yarım cm kalınlığında açarak dilediğimiz şekli verelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında sadece 7 dakika pişirelim.

A  F  İ Y  E  T   O  L  S U  N ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder