13 Nisan 2016 Çarşamba

Gül Poğça Tarifi




Malzemeler: 
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un



Yapılışı : 
 
Malzemelerimizi genişçe bir kaba alalım. Ancak yumurtanın birinin tamamını diğerinin ise sarısını üzeri için ayırarak sadece akını koyalım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar aldığı kadar unu ekleyerek yoğuralım. 45-50 dakika hamurumuzu mayalanması için dinlendirelim.



Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Resimde görüldüğü gibi açalım ve 4 kenarından keserek ortasına ben peyniri tercih ettim ama dilediğiniz malzemeyi koyarak katlayalım ve tepsimize dizelim.



Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede pişirelim.

A F İ Y E T    O L S U N :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder