25 Nisan 2016 Pazartesi

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi...


Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Vişne sosu için :
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
1,5 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için : Hindistan cevizi


Yapılışı:
Öncelikle bisküvimizi rondo ile öğütelim ve  ıslatıp fazla suyunu süzdüğümüz borcama bisküviyi yayalım. İrmik tatlısı için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve çırpalım. Ocakta orta ateşte pişirelim ve en son vanilyamızı ekleyelim. muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım, hiç bekletmeden bisküvinin üstüne dökelim ve soğuması için bir kenara alalım.
Vişneli sos için su ile nişastayı iyice açalım. Üzerine toz şeker ve vişneleri ekleyim ocakta koyulaşana kadar pişirelim ve ılınmaya bırakalım. Ilınınca tatlımızın üstüne dökelim ve hindistan cevizi ile süsleyerek 1 gece dinlendirelim.

A F İ Y E T   O L S U N ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder