Malzemeler :
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
1 paket Krem şanti
Yapılışı :
İlk önce pastamızın kremasını hazırlayalım. Krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağımızın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Pandispanyamızı hazırlamaya başlayalım. Yumurtaları ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar iyice çırpalım. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım. Tepsimize yağlı kağıt sererek üzerini hafifçe sıvı yağ ile yağlayalım ve hamurumuzu tepsiye alarak 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Kekimiz pembeleştikten sonra fırından çıkaralım ve sıcakken rulo şeklini verelim.Kekimizi yağlı kağıt ile birlikte hem rahat hem de daha kolay sarabiliriz.Daha sonra rulo yaptığımız kekimizi açarak kremanın tamamını üzerine yayalım ve içine çileklerimizi de yerleştirdikten sonra tekrar rulo şeklinde saralım.
Rulo pastamızı soğuması için en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Soğuduktan sonra krem şantimizi hazırlayarak üzerini tamamen kaplayalım. Üzerine de çilekle süsleyelim.
Afiyet olsun....
Rulo pastamızı soğuması için en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Soğuduktan sonra krem şantimizi hazırlayarak üzerini tamamen kaplayalım. Üzerine de çilekle süsleyelim.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder