16 Mayıs 2016 Pazartesi

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi...

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
İçi için : Peynir ve dereotu
 
Yapılışı :
Ilık sütümüzün içine maya ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kalan malzemelerimizi de ilave edelim. Aldığı kadar unumuzu ilave ederek hamurumuzu iyice yoğuralım ve biraz mayalanması için bekletelim. Sonrasında hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp açalım ve iç malzememizi ekleyerek yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim...
 
 
 
A  F  İ  Y  E  T     O  L  S  U  N  ....
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder