5 Ekim 2016 Çarşamba

Şekerpare Tarifim..

Malzemeler:
2 adet yumurta (1'inin sarısı üzeri için)
125 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve su ile toz şekeri tenceremize alıp kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip beş dakika daha kaynatarak soğumaya bırakalım.

Karıştırma kabımıza 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı, margarin, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyarak karıştıralım. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek iyice yoğuralım. 

Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak yuvarlayalım ve üzerinde hafifçe bastırıp oval şekil almasını sağlayalım.


Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize hepsini dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

 
Fırından çıkardığımız şekerparelerimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Soğuduktan sonra şekerparelerimiz servise hazır.

A  F  İ  Y  E  T   O  L  S  U  N .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder