4 Ocak 2016 Pazartesi
Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler :
5 adet yufka
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tereyağı
1 sürahi su
Yapılışı :
Yufkamızın içine sıvıyağ ve tereyağını karıştırarak sürelim ve peynirini ekleyerek rulo şeklinde saralım ve tepsimiz dolana kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Sarma işlemimiz bittikten sonra 1 sürahi suyumuzu ekleyerek çekmesi için biraz dinlendirelim. Böreğimiz üstteki resimde görüldüğü gibi suyunu çektiğinde kalan suyu iyice süzerek üzerine tereyağımızı döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder