Malzemeler : 2 paket burçak bisküvi
4/3 su bardağı toz şeker
400 gr. labne peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 paket krema
3 yumurta ( 1 yumurtanın sadece sarısı)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
4/3 su bardağı toz şeker
400 gr. labne peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 paket krema
3 yumurta ( 1 yumurtanın sadece sarısı)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı nar suyu
1 paket jöle
1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanın Yapılışı :
Bisküvileri tereyağı ile birlikte robottan geçirdikten sonra cheesecake yapacağımız kelepçeli çemberimizin altına yağlı kağıt koyarak karışımı güzelce bastırarak taban yapın ve dondurucuda 20 dakika bekletiriz.
1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanın Yapılışı :
Bisküvileri tereyağı ile birlikte robottan geçirdikten sonra cheesecake yapacağımız kelepçeli çemberimizin altına yağlı kağıt koyarak karışımı güzelce bastırarak taban yapın ve dondurucuda 20 dakika bekletiriz.
İç Dolgunun Yapılışı :
Labne peyniri ve şekeri iyice karıştıralım ve sonra içerisine krema ile yoğurdu ekleyerek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Daha sonra kalan malzemelerimizi ekleyerek hepsi harmanlanınca 2 yumurtanın tamamı, 1 yumurtanın sarısını ekleyerek karıştırdıktan sonra en son nar suyumuzu ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine dökelim.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim. (Not: dolgunun çatlamaması için fırının içine su dolu bir kap koyabilirsiniz).
Cheesecake fırından çıkınca soğumasını beklerken jölemizi pişirelim ve içine nar tanelerimizi de ilave edip biraz soğuması için bırakalım. Jölemiz ılındığında cheesecake üzerine dökerek servise hazır hale getirelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder