11 Aralık 2015 Cuma

Haşhaşlı Lokum Tarifi


Malzemeler:
  • Yarım paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
 İç Harcı:
  • 1 kase haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase ceviz
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine maya ve ılık suyu koyarak mayayı eritip, 5 dakika dinlendirelim. Maya eridikten sonra toz şeker, süt, sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım. Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.



Hamurumuz mayalanırken bir kabın içine haşhaşı koyalım ve içine sıvı yağı ilave edip, kaşıkla haşhaşı ezerek inceltelim. Sonra cevizleri de ilave edelim ve karıştıralım.
 

Hamuru merdaneyle açalım ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp, rulo şeklinde saralım. Sonra 2-3 parmak kalınlığında keselim ve dik olacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizelim.
Fırını 170° ayarlayalım ve lokumlarımızın üzeri kızarana kadar pişirelim.




Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder