6 Şubat 2016 Cumartesi

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifim...




Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1/4 limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağın çok az fazla un
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

1 litre süt
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
80 gr. bitter çikolata
2 paket vanilya

Yapılışı:

Yumurtanın beyazı ve sarısını ayıralım. Yumurta sarısını toz şeker ile krema kıvamı alana kadar çırpalım. Limon suyu ve ılık suyu da ilave ederek iyice çırpalım. Vanilya, kabartma tozu ve kakao da ekleyelim ve unumuzu eleyerek iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta yumurta beyazını ve tuzu kar beyazı olana kadar yüksek devirde çırpalım. Önceden yaptığımız kek karışımına ilave ederek kek kalıbımıza alalım. Kek kalıbımızı hafifçe tezgaha vurarak havasını alalım ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.  

Kekimiz pişerken kremasını hazırlamaya başlayabiliriz. Süt, un ve şekeri iyice çırpalım ve ocağın üzerine alıp çırparak pişirelim. 3-4 dakika kaynadıktan sonra içine bitter çikolata ve vanilyayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım. Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.


 Bu arada pişen ve soğuttuğumuz kekimizi ortadan ikiye bölelim ve ılınmış olan kremamızın yarısını ortasına sürerek üzerine de muz dilimlerimizi yerleştirelim.  İkinci kat kekimizi yerleştirerek kalan kremamız ile üzerini kaplayalım.



Ben üzeri için çikolata rendesi ve fıstık tozunu uygun buldum ve onlarla süsledim. Siz hayal gücünüz ve zevkinize göre çeşitlendirip, süsleyebilirsiniz...


 
 
 
AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder