Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardagı un
İç Harcı İçin :
5 adet elma
4 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ , yoğurt, kabartma tozu, vanilya, yumurta konulur hepsi birlikte karıştırılarak yoğuralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve hamuru dinlenmeye bırakarak bu arada iç harcı hazırlayalım.
Elmaları soyup rendeleyelim üzerine şekeri ekleyerek ocakta suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduğunda içine fındık ve tarçın ekleyip, karıştıralım.
Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıp , merdaneyle tart kalıbı büyüklüğünde açarak yağladığınız kalıba tart hamurunu yerleştirelim ve üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer hamuru da açıp istediğimiz kalıpla kesip elmaların üzerine dizelim ve önceden ısıtılmış 190 derecede fırında pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder