1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 portakal rendesi
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
Peltesi İçin:
1,5 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1/2 portakal rendesi
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
Tabanı İçin:
1 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
Kenarlarını süslemek için portakal dilimleri
Yapılışı:
Tabanı için öncelikle bisküvilerimizi ufalayalım ve yağımızı eritip sütümüzü de ilave ederek iyice karıştıralım. Bu bisküvilerimizi kabımızın tabanına döşeyelim.
Muhallebisi için tereyağını eritelim ve unu ilave ederek kavuralım. Un iyice kavrulduğunda süt, şeker ve portakal rendesini ekleyerek pişirelim. En son vanilyasını da ekledikten sonra altını kapatalım.
Kalıbımızın kenarlarına dilimlenmiş portakallarımızı dizerek muhallebimizi kalıba dökelim ve soğumaya bırakalım.
Peltesi için tüm malzemelerimizi bir kaba alalım ve katılaşana kadar pişirelim. soğuttuğumuz muhallebimizin üzerine peltemizi de dökerek bir gece buzdolabında bekletelim.
Afiyet Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder