Malzemeler :
12 adet tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için :
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatalım ve indirmemize yakın 2-3 damla limon suyu damlatalım ve 4-5 dakika soğuttuktan sonra etimekleri bir borcam ya da tepsiye dizerek şerbetimizi dökelim.
muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı tenceremize alarak iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını yakalım ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. vanilya ve tereyağını da ekledikten sonra 2-3 dakika daha çırparak pişirdikten sonra 5 dakika soğutalım ve etimeklerimizin üzerine dökelim.
Kremşantimiz ve sütümüzü çırpalım ve soğumaya bıraktığımız tatlımızın üzerine dökelim. 40-45 dakika buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder