14 Mart 2016 Pazartesi

Tiramisu Tarifim


  

Malzemeler

1/2 Litre Süt
2 Yumurta Sarısı
2 Kaşık Un
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Küçük Kutu Labne Peyniri
1 Paket Vanilya
1 Bardak Kaynar Su
2 Çorba Kaşığı Nescafe
2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Süt
1 Paket Kedi Dili Bisküvisi
En üstüne serpmek için kakao
Yapılışı

Kremanın Hazırlanması: Süt, yumurta sarıları, un ve şekeri bir tencereye alıp, mikserle köpürene kadar 3 dakika karıştıralım. Orta ateşte karıştırarak pişirelim.Gözenek gözenek kaynamaya başladığı anda altını kapatalım ve içine 1 paket labne peyniri ve vanilyayı katalım. Bir kez daha mikserle 1-2 dakika kadar karıştıralım. Kremamız hazır.
Şimdi de kedi dili bisküvilerinin içinden çıkan 2 ayrı poşetlenmiş paketten ilkini açalım ve dikdörtgen borcam gibi derinliği olan bir kap içine yanyana dizelim. Su, nescafe, toz şeker, sütten oluşan bir karışım hazırlayıp, bu karışımın yarısını henüz sıcakken tek tek bisküvilerin her tarafını ıslatacak şekilde uygulayalım. 

Üstüne Kremanın yarısı kadar bir miktar döküp, tamamının üstünü kapatalım. Sonra ikinci bisvüvi poşetini de açıp, onları da aynı alttaki sıranın tam üzerine gelecek şekilde dizmeden önce aynı yöntemle ıslatalım. Sonra en üste kalan kremayı dökelim ve her yerini düzgün şekilde kapattıktan sonra, bir çay süzgeci yardımıyla, üzerine Kakao serpelim. 

Tiramisu soğuduktan sonra, üzerine Streç Film kaplayıp, en az 2 saat buzdolabında bekletip, bu şekilde servis yapalım. 

 A F İ Y E T    O L S U N :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder