Malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin :
1 paket hazır çikolata sosu ve 80 gr çikolata
Yapılışı :
Bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatalım ve sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştıralım. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirelim. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyelim.Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsimize kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökelim.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Hamurlarımız piştikten sonra kremasını hazırlayalım. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştıralım.Profiterolün pişen hamurlarına krema şırıngası ile içlerini krema ile dolduralım ve sunum yapacağımız kabımıza dizelim.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu hazırlayalım ve sosumuzun içine 80 gr çikolatamızı da ilave ederek eritelim. Sosumuzu profiterollerimizin üzerine dökerek servis edelim.
A F İ Y E T O L S U N :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder