13 Mart 2016 Pazar

Dereotlu Poğaça



 Malzemeler:
125 gram  margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta(beyazı hamura sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı sirke
3- 4 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 bağ dereotu

İçi için :
100-150 gram beyaz peynir


Yapılışı :
Unu bir kabın içerisine koyalım, unun ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ortasına ekleyelim. Ortadaki malzemeleri karıştırılarak yavaş yavaş kenarlardan un da alarak yumuşacık bir hamur elde edelim. İncecik kıydığımız dereotunu ekleyelim ve karıştıralım.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve parmağımızla ortasına yuva açalım ve içine ezilmiş peyniri koyup yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri ve altları kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder