Pasta Keki İçin:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
750 gram çilek
Üzeri için :
Krem şanti
1 su bardağı süt
Çilek
Yapılışı :
Öncelikle yumurta sarılarımızı ve beyazlarını ayıralım. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpalım. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam ederek şekerin yarısını ekleyelim. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave edelim. Önce yumurta sarılarını sonra da ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyayı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarına ekleyelim ve çırpmadan karıştıralım. Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz çemberimize dökerek 170 derece de önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim.
Krema için
margarin ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri kaynayana kadar ocakta
karıştırıyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ve margarini
ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Kremamızı arada sırada karıştırıp
üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz. Pişen keki
soğutarak üçe bölelim. Kekimizin ilk katını süt ile güzelce
ıslatalım ve tekrar çemberimize koyarak kremanın 3’te 1’ini göz kararı
kekin üzerine dökelim. Dilimlediğimiz çileklerimizi hem kremanın
üzerine koyalım hem de çemberimizin kenarlarına yerleştirelim. İkinci
kekimizi de çemberin içine yerleştirip krema ve çileklerimizi de ekledikten
sonra son katı yerleştirip kremanın kalanını üstüne sürelim. Krem
şantiyi hazırlayarak pastanın her tarafına sürelim ve üzerini çilek
dilimleriyle süsleyelim.
A F İ Y E T O L S U N ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder