11 Şubat 2016 Perşembe

Tandır Böreği Tarifi


MALZEMELER
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç Harcı İçin;
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet patates
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin;
1 adet yumurta

Hamurları Yağlamak İçin;
Tereyağı
Sıvı yağ

YAPILIŞI :
Hamuru için unu eleyerek bir kaba koyalım. Üzerine instant maya,sirke, tuz ve suyu ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatarak bir süre dinlendirelim. İç harcı için kıymayı tavaya koyup kavurmaya başlayalım. Bu sırada patatesleri rendeleyip, soğanların doğrayalım. Kavrulan kıymaların üzerine soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine patatesleri de ekleyip hepsini birlikte 5 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatalım. Dinlendirdiğimiz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bezeleyelim. Bezelediğimiz hamurları orta büyüklükteki bir tepsi kadar açalım ve bu sırada sıvıyağ ve tereyağı tavaya koyup eritelim. Erittiğimiz yağı açtığımız hamurların üzerine sürelim ve hamurları elimizle biraz daha büyütüp açalım. Sonrasında çok az daha yağlayıp rulo şeklinde saralım. Sardığınız hamurları 4 parmak kalınlığında keserek  parça-arı tepesinden bastırarak elinizle yuvarlak hale getirin. İçerisine yaptığımız iç harcı koyup midye şeklinde kapatalım ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek 190 derecede fırına vererek kızarana kadar pişirelim.
 
Afiyet Olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder