24 Kasım 2015 Salı

Ağlayan Kek Tarifim


Malzemeler:
 

Kek için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki Islatmak İçin:
  • 2 su bardağı süt
 
Üzeri İçin :
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu




Yapılışı :Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika  pişirilir.
Soğuduktan sonra kekimizi kürdan ile delirek 2 su bardağı süt ile ıstalıtır.

Sütünü çeken kekimizin üzerine önceden hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder