20 Kasım 2015 Cuma

Tahinli Çörek Tarifim


























Hamuru için Malzemeler
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 paket kuru maya
50 gr tere yağı
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
3,5 su bardağı un

İçi için:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
10 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı


Yapılışı :
Küçük bir tencerenin içerisine yarım bardak su, yarım bardak süt ve tere yağını koyalım. Tereyağını eritelim. Yoğurma kabının içerisine mayayı, şekeri, tuzu ve 2 adet yumurtayı ilave edelim. Üzerlerine ılık olan sütü ilave edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğuralım. Elimize hafifçe yapışan ama çok da cıvık olmayan bir hamur elde edelim. Derin bir kabın içerisine biraz un serpelim ve hamurumuzu kabın içerisine koyalım. Hafif nemli bir bezle hamurun üzerini örtelim. En az 1 saat civarında hamuru yalandıralım. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğün-de bezeler koparalım. Hamurları açacağımız tezgahın üzerine biraz un serpelim ve merdaneyle uzun oval şeklinde hamurları açalım.
Açtığımız hamurun üzerine fırçayla tahini sürelim. Üzerine ceviz ve şeker serpelim. Uzun kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim. Daha sonra bir ucundan tutup, kendi etrafında dolayarak şekil verelim. Yağlı kağıt serili veya yağladığımız tepsiye tahinli çörekleri dizelim. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısından sürelim.
180 derecede ayarlı fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
 


Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder