Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
4/3 su bardağı toz şeker
400 gr. labne peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 paket krema
3 yumurta ( 1 yumurtanın sadece sarısı)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
Tabanın Yapılışı :
Bisküvileri tereyağı ile birlikte robottan geçirdikten sonra cheesecake yapacağımız kelepçeli çemberimizin altına yağlı kağıt koyarak karışımı güzelce bastırarak taban yapın ve dondurucuda 20 dakika bekletiriz.
İç Dolgunun Yapılışı :
2 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın sarısı ile şeker köpük haline gelinceye kadar iyice çırpalım. İçerisine labne peyniri ve yoğurdu ekleyerek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Daha sonra kalan malzemelerimizi ekleyerek hepsi harmanlanınca hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine dökelim.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim. (Not: dolgunun çatlamaması için fırının içine su dolu bir kap koyabilirsiniz).
Fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra dilerseniz sade dilerseniz benim yaptığım gibi çeşitli soslarla servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder