Pastahane Poğaçası Tarifi
Malzemeler :
400 gr tereyağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
50 gr sıvı krema
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Tuz
İç Malzemesi :
Lor peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Mayayı ılık suda açarak 5 dakika bekletelim. Diğer malzemelerimizi de maya ile karıştıralım ve unumuzu eleyerek yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve yuvarlak şekilde açarak iç malzememizi dolduralım.
Poğaçalarımızı kapatarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve mayalanması için 1 saat kadar bekleyelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder