22 Ekim 2015 Perşembe

Pırasalı Börek Tarifim




Malzemeler :

Hamuru İçin :
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
5-6 su bardağı un

İç Harcı İçin :
5-6 dal ince doğranmış pırasa
Tuz
Karabiber
Salça

Hamurun ara katları için ;
125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

Öncelikle hamur için hazırladığımız malzemeleri yoğuralım ve hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. 
Soğanımızı kavurup pırasalarımızı ve baharatlarımızı ekleyerek soğuması için bir kenarda bir bekletelim.
Dinlenen hamurumuzu önce ikiye ayıralım sonrada her birinden ceviz büyüklüğünde 12'şer bezeler ayırarak 24 adet bezemizi pasta tabağı büyüklüğünde 11 katına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürerek 12. katı üzerine koyalım ve merdane yardımı ile tepsimizin boyutlarında açalım. Hamurumuzu tepsimize yerleştirerek iç harcımızı üzerinde yayalım. Diğer 12 adet bezeye de aynı işlemi uygulayarak harcımızın üzerine kapatalım.

                                                   

 Böreğimizi keserek kalan yağımızı üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

                                                             
Şimdiden Afiyet Olsunn..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder